Elodea densa of Waterpest

Inhoud: Elodea densa of Waterpest

Elodea densa of Waterpest is één van de bekendste zuurstofplanten die zowel in de vijver als het aquarium wordt gebruikt. Het is een gemakkelijke plant die veel gebruikt wordt in vijver en aquarium. Ze zijn ideaal voor een net opgestart aquarium omdat het snelle groeiers zijn die veel zuurstof produceren.

temperatuur27°C
lichtbehoeftegemiddeld tot veel
lengte50 cm
plaats in het aquariummiddenzone – achterzone
pH6-8
plantensoortstengelplant
Elodea densa of waterpest

Waterpest komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar heeft zich via de aquariumhandel over heel de wereld verspreid. Ze worden dan ook als een invasieve soort beschouwd in de natuur. Om die reden is het ook belangrijk om een overschot van planten niet in de natuur te dumpen.

Elodea densa of waterpest in het aquarium

De Elodea densa of waterpest is ook te gebruiken in de vijver en doet het daar goed, maar hij voelt zich ook thuis in het aquarium. Het is een gemakkelijke plant om te houden in het aquarium waar je hem kan verankeren in de bodem of kan laten drijven. Hij heeft wel redelijk wat verlichting nodig. Afhankelijk van de verlichting is de Waterpest licht- tot donkergroen.

Door zijn eigenschappen is de plant heel geschikt voor een net opgestart aquarium. Hij zal zorgen voor de nodige zuurstof en zuivert het water van voedingstoffen waardoor algen minder kans krijgen. 

De ideale temperatuur is tussen de 16°C en 22°C. Warmer kan ook maar dan hebben ze meer licht nodig en groeien ze snel.

ER zijn twee soorten Waterpest, maar het is vooral de fijne waterpest die in onze aquariums en vijvers te vinden is.

Planten van Waterpest

Waterpest is eenvoudig te planten. De voet van de stengel kan je gewoon in het bodemsubstraat duwen. Let er wel op dat je niet de kop van de plant in de bodem duwt.
Hij zal dan nog wel groeien via zijscheuten.

Je kan de plant ook gewoon laten drijven. Hij zal het dan ook goed doen maar dit zou ik in het aquarium niet aanraden.

top van de Waterpest of Elodea Densa
top van de Waterpest of Elodea Densa

Vermeerderen van Waterpest of Elodea Densa

Het vermeerderen van Waterpest gaat eenvoudig. De plant zal op zijn stengel vertakkingen krijgen die je van de hoofdstengel kan breken en planten. Is de plant te lang dan kan je hem door te breken eenvoudig inkorten en terug planten.

Je zal snel merken dat het een snel groeiende plant is en dat hij heel het aquarium wil overnemen. Hou de groei, door te snoeien, in toom om nog ruimte te geven aan je andere planten.

Onder een korte uitleg Van Dustin Fishtanks over Waterpest.

Wil u reageren op dit artikel of heeft u een aanvulling?

Meld je aan op de nieuwsbrief

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon