Hygrophila corymbosa

Inhoud: Hygrophila corymbosa

De Hygrophila corymbosa is een gemakkelijker aquariumplant die niet veel eisen stelt. Ideaal voor een beginner, maar ook voor de gevorderde aquariaan. De plant groeit snel en leent zich tot het vormen van dikken bossen de perfecte schuilplekken bieden aan de bewoners van het aquarium.

temperatuur 22°C – 28°C
lichtbehoefte gemiddeld tot veel
lengte 40 tot 70 cm
plaats in het aquarium achterzone
pH 6-7,5
CO2 behoeften 10 – 40 mg/l
plantensoort stengelplant
Hygrophila corymbosa
Hygrophila corymbosa

Hygrophila corymbosa in het aquarium

De Hygrophila corymbosa is een ideale aquariumplant die niet veel eisen stelt aan het aquarium. Het is een stengelplant die tot aan het wateroppervlakte groeit. Vanuit de stegel worden langwerpige lichtgroene blaadjes gevormd die tot 10 cm lang worden. Hij kan ook boven het wateroppervlakte verder groeien.

De Corymbosa neemt ook veel Nitraat en fosfaat op waardoor hij ook zorgt voor een betere waterkwaliteit. De voeding wordt vooral via de bodem opgenomen. Op de stengel worden ook zijscheuten gevormd. Deze dieven kunnen de groei naar het oppervlakte vertragen maar ze zorgen dan weer wel voor een dicht bos. Voorzie dus wel wat extra plek bij het planten zodat hij ruimte heeft om te groeien.

Ondanks de weinige eisen stelt hij wel veel licht en wat extra voeding op prijs.

 

Planten van Hygrophila corymbosa

Het planten van Hygrophila corymbosa is erg eenvoudig. De stengel een aantal centimeter in het bodemsubstraat duwen. De plant zal snel stevige wortels vormen in de bodem waardoor de plant stevig verankerd is. Knip de wortels voor het planten kort tot een 2-tal cm. 

Er vormen zich ook soms wortels aan de stengel van de plant die naar de bodem groeien.

Laat bij het planten wat ruimte tussen de planten zodat ze elkaar niet in de schaduw zetten.

Hygrophila corymbosa emerse vorm
Hygrophila corymbosa emerse vorm

Vermeerderen van Hygrophila corymbosa

Het vermeerderen van Hygrophila corymbosa is erg eenvoudig. De plant zal op zijn stengel vertakkingen krijgen die je van de hoofdstengel kan breken en planten als ze ongeveer 10 cm zijn. Deze “dieven” groeien dan uit tot een volwaardige plant. 

Is de plant te lang dan kan je hem door te breken eenvoudig inkorten en top terug planten. De plant zal snel terug nieuwe wortels vormen.

Hij groeit snel en mag dus regelmatig wat uitgedund worden. Je kan dan de mooiste planten behouden in het aquarium.

De Corymbosa in beeld.

Wil u reageren op dit artikel of heeft u een aanvulling?

Meld je aan op de nieuwsbrief

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon