Hyphessobrycon bentosi rosaceus

Hyphessobrycon bentosi rosaceus

Hyphessobrycon rosaceus Durbin - Roze Tetra

Inhoud

De Hyphessobrycon bentosi rosaceus, ook wel bekend als de Roze Ornatus Tetra of Roze Tetra, is een charmante zoetwatervis afkomstig uit het Amazonebekken in Zuid-Amerika. Bekend om zijn vredige gedrag en levendige kleuring, is deze tetra een geliefde keuze voor velen die een gemengd aquarium willen creëren.

Aquariumvereisten voor de Hyphessobrycon bentosi rosaceus

Roze Tetra gedijen het best in aquariums die hun natuurlijke habitat nabootsen. Een aquarium van minimaal 80 liter wordt aangeraden, maar groter is altijd beter. Een lichtzure pH-waarde (tussen 6.0 en 7.5), een temperatuur tussen 22 °C en 28 °C en zacht tot medium hard water zijn ideaal voor deze soort. Het aquarium moet voldoende schuilplaatsen en open zwemruimte bevatten. Donkere substraat, dichte beplanting, drijfhout en bladeren kunnen de natuurlijke omgeving van de Roze Ornatus Tetra goed nabootsen.

Medebewoners voor de Roze Tetra

Roze Ornatus Tetra’s zijn vredige en sociale vissen die het beste in scholen van ten minste 6 individuen worden gehouden. Ze kunnen goed samenleven met andere vreedzame en kleinere vissen zoals andere tetrasoorten, Corydoras, kleine Loricariiden, en niet-agressieve cichliden.

Voeding van de Hyphessobrycon bentosi rosaceus

Hyphessobrycon bentosi rosaceus is een omnivoor die een gevarieerd dieet nodig heeft. Hoogwaardig droogvoer zoals vlokken en granulaat vormt een goede basis, aangevuld met levend en diepvriesvoer zoals daphnia, artemia en bloedwormen. Plantaardig voedsel mag ook niet ontbreken in hun dieet.

Geslachtskenmerken van de Hyphessobrycon bentosi rosaceus

Volwassen mannetjes zijn meestal kleurrijker en hebben een meer uitgesproken rugvin dan de vrouwtjes. Vrouwtjes zijn over het algemeen iets groter en hebben een meer afgerond lichaam.

Kweek Roze Tetra

Het kweken van de Roze Tetra is vrij eenvoudig in een speciaal ingericht kweekaquarium met zacht, lichtzuur water. Na het afzetten van de eieren door het vrouwtje is het aan te raden de ouders te verwijderen omdat ze de neiging hebben hun eitjes op te eten. De jongen kunnen gevoerd worden met infusiediertjes en later met fijn droogvoer.

Conclusie

De Roze Ornatus Tetra is een aantrekkelijke, vredige vis die een prachtige toevoeging kan zijn aan elk zoetwateraquarium. Met de juiste zorg en omgeving kunnen deze kleurrijke vissen jarenlang een bron van genot zijn voor hun verzorgers.

Alle info over Hyphessobrycon bentosi rosaceus.

wetenschappelijk naam: Hyphessobrycon bentosi rosaceus.
Nederlandse naam: Roze Tetra.
Maximale lengte: 4 cm.
Maximale leeftijd: 5 jaar
minimale lengte aquarium: 60 cm
minimale volume aquarium: 60 cm
vereiste ervaring: enige ervaring
Geschikt voor welk type aquarium: gezelschapsaquarium
type aquarium: gezelschapsaquarium
Stroming in het aquarium: zwak
Minimale temperatuur: 23 °C
Maximale temperatuur: 27 °C
Minimale Ph: 6.0
Maximale Ph: 7.5
Minimale Gh: 12
Maximale Gh: 16
Voedingstype: carnivooe
karakter: vreedzaam
houden als school
Hoeveel minimaal in de school: 10
Broedgedrag: vrijlegger
geschikt voor nano aquarium: ja
zwemzone: midden
gezelschapsaquarium
Je hebt nog nooit een aquarium gehad en weet niet hoe te beginnen dan is dit een goede plek om te starten. Voor je een aquarium gaat aankopen kan j...

Hyphessobrycon bentosi rosaceus in beeld.

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Wil u reageren op dit artikel of heeft u een aanvulling?

Meld je aan op de nieuwsbrief

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon