Diepvriesvoer voor aquariumvissen.

Diepvriesvoer voor aquariumvissen.

Inhoud: Diepvriesvoer voor aquariumvissen.

Diepvriesvoer voor aquariumvissen is een handige oplossing om een alternatief te bieden voor levend voer. Aquariumvissen kunnen perfect overleven op droogvoeding, maar diepvriesvoer is zeker een goede aanvulling op droogvoer.

Voordelen van diepvriesvoer voor aquariumvissen.

Diepvriesvooer is gemakkelijk te bewaren in de diepvriezer. Ze worden verkocht in blisters. Dit maakt het handig om alleen de benodigde hoeveelheid te ontdooien. Naast het makkelijk bewaren zit er in diepvriesvooer ook geen levende ongenode gasten wat in levend voer wel het geval kan zijn. Op de juiste manier bewaard zal de voedingswaarde dezelfde zijn als levend voer net als ingevroren voeding voor menselijke consumptie.

Hoe diepvriesvoer geven.

Moet je het diepvriesvoer ontdooien voor het in het aquarium te doen? Ik ontdooi altijd mijn diepvriesvoer voor ik het aan de vissen voer. Wil je helemaal op veilig spelen dan kan je voor het voeren het voer nog afspoelen onder koud water. Dit zou eventuele verontreiniging wegspoelen. Ik vermoed dat dit niet echt nodig is omdat de hoeveelheid water dat in een blokje voeding zit wel heel klein is vergeleken met de inhoud van je aquarium. Bij mij heeft het niet spoelen nog nooit problemen gegeven.

Het ontdooien van het voer is een discussiepunt onder aquarianen.
Een diepgevroren blokje zou wonden kunnen veroorzaken aan de mond van de vissen. Of dit het geval is zou ik niet weten, maar die blokjes zijn niet zo groot en die zullen in 25°C van een aquarium heel snel ontdooien.
Als reden om niet te ontdooien wordt soms opgegeven dat van ontdooit voer voor een deel gewoon in de filter zal verdwijnen. Wat je wel kan doen is de vissen zelf voeren met een blokje nog bevroren voer in je hand. Zo wennen de vissen aan je hand in het aquarium en kan je ook goed zien of alle vissen komen eten.

Conclusie is dat je zowel in bevroren toestand of ontdooit kan voeren.

Welke soorten diepvriesvoer zijn er?

Het aanbod aan diepvriesvoer is redelijk groot. Dit gaat van muggenlarven tot runderhart. Er zijn ook heel veel mixen op de markt voor specifieke vissen. Zo kan je een Malawi mix, Discus mix of aangevuld met Spirulina of knoflook. Het aanbod is heel groot en het is dan ook belangrijk te weten wat je vissen nodig hebben om de juiste voeding te kiezen. Alle soorten hebben ook andere voedingswaarden en het is dus ook belangrijk om af te wissen in de voeding. Vergeet ook niet dat een kwalitatief droogvoer beter uitgebalanceerd is dan levend voer of diepvries voer.

Tubifex wordt vaak afgeraden omdat dit vervuild zou zijn en dit is wel degelijk zo bij Tubifex die je vangt in beken en sloten. De Tubifex die ingevroren wordt verkocht is gekweekt met slachtafval en daar is van verontreiniging geen spraken. Je kan dus met gerust gemoed ingevroren Tubifex voeren aan je vissen.

2 reacties

Wil u reageren op dit artikel of heeft u een aanvulling?

Meld je aan op de nieuwsbrief

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon