Hygrophila polysperma of Belgisch groen

Hygrophila polysperma of Belgisch groen

Inhoud: Hygrophila polysperma of Belgisch groen

De Hygrophila polysperma of Belgisch groen is een veel gebruikte plant in aquaria. Het is een sterke plant die zich aan veel verschillende omstandigheden kan aanpassen. Bij veel licht groeit hij zeer snel en zal je regelmatig moeten snoeien. Het is een stengelplant die op de stengel blaadjes vormt die tot 7 cm lang en 1,5 cm breed worden. De kleur van de blaadjes is lichtgroen en bij veel verlichting roodbruin. Dit vooral tegen en boven het wateroppervlak.

temperatuur20 tot 30°C
lichtbehoefteveel
lengtetot 50 cm
plaats in het aquariummiddenzone – achterzone
pH5-7
plantensoortstengelplant
9
Hygrophila polysperma

Hygrophila polysperma of Belgisch groen in het aquarium

De Hygrophila polysperma of Belgisch groen is Is een ideale plant voor een dicht beplant aquarium.

Het is een snel groeiende plant zen dit wil ook zeggen dat ze heel veel voeding nodig hebben. Dit heeft als voordeel voor ons dat ze een hoop afvalstoffen uit het water filteren. Ze zorgen ook voor veel zuurstof in het water waar je andere aquariumbewoners blij mee gaan zijn.

Ze overleven omstandigheden waarin andere planten afsterven. 
Met deze eigenschappen is het een ideale plant voor een nieuw opgestart aquarium.

Als de planten het wateroppervlak bereiken groeien ze gewoon verder boven water. Bij een open aquarium geeft dit een mooi effect.

Je kan de plant perfect houden bij temperaturen tussen de 20 en 30 °C. Met deze waardes kunnen ze bijna in elk type aquarium terecht.

Planten van Belgisch groen

Het planten van Belgisch groen is eenvoudig. Je kan de stengel in het substraat duwen. Verwijder wel de onderste blaadjes voor je de plant in  het substraat duwt. Je kan hem perfect planten in zand of grind. Het type bodem speelt niet echt een grote rol omdat hij zijn voedingstoffen vooral uit het water haalt en niet de bodem. Om deze reden heeft de Hygrophila polysperma ook geen speciale voeding aan de wortels nodig. Een voedingsbodem of speciale kleibolletjes gaan hem niet sneller doen groeien.

Hygrophila polysperma of Belgisch groen

Vermeerderen van Hygrophila polysperma of Belgisch groen

Het vermeerderen van Belgisch groen Gaat erg gemakkelijk. Je zal eerder stukken moeten weggooien dan dat je ze nodig gaat hebben om het bestand in stand te houden. Vermeerderen doe je door een stuk uit een la bestaande plant te knijpen of knippen en dist stuk terug te planten. Dit nieuwe stuk zal snel wortelen en een groeien. Zo kan je een grotere plant opsplitsen in een aantal stukken en deze opnieuw planten.

Het snoeien van de plant zal je regelmatig moeten doen zodat hij andere planten niet overgroeit. Het is ook goed om de planten jong te houden. In dat geval is het beter om de bovenste stukken van de plant opnieuw te planten en de oude, onderste stukken, weg te gooien

Wil u reageren op dit artikel of heeft u een aanvulling?

Meld je aan op de nieuwsbrief

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon