Aphyocharax Anisitsi

Aphyocharax Anisitsi - Roodvinzalm

Inhoud

De Aphyocharax Anisitsi, beter bekend als de Roodvinzalm, is een kleurrijke en levendige zoetwatervis afkomstig uit Zuid-Amerika, waar hij te vinden is in de wateren van Paraguay, Uruguay, en Argentinië. Bekend om zijn rode vinnen en energieke gedrag, is deze vis een populaire keuze voor veel aquarianen.

Aquarium en eisen voor de Roodvinzalm

Roodvinzalmen of Aphyocharax Anisitsi gedijen het best in een goed beplante aquarium met voldoende vrije zwemruimte. Een aquarium van ten minste 60 liter wordt aanbevolen. Ze geven de voorkeur aan zacht, licht zuur tot neutraal water met een temperatuur tussen 22-28°C. Het zijn schoolvissen die het beste in groepen van minstens zes kunnen worden gehouden.

Compatibiliteit met andere vissen

De Aphyocharax Anisitsi is over het algemeen vreedzaam en doet het goed in een gezelschapsaquarium met soorten van vergelijkbare grootte en temperament. Ze kunnen echter enigszins nippy zijn, dus het is het beste om ze niet te huisvesten met soorten met lange vinnen.

Dieet van de Aphyocharax Anisitsi

Roodvinzalmen zijn omnivoren en hebben een gevarieerd dieet nodig. Dit kan bestaan uit hoogwaardig vlokvoer, diepvriesvoer zoals muggenlarven en daphnia, en groenvoer zoals bladspinazie. Variatie in hun dieet helpt ervoor te zorgen dat ze alle voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben.

Geslachtskenmerken

Het mannetje van de Aphyocharax Anisitsi hebben een helderdere kleur en langere vinnen dan het vrouwtje, vooral tijdens de paaitijd.

Kweek van de Roodvinzalm

Aphyocharax Anisitsi zijn eierleggers en de voortplanting kan worden gestimuleerd door het aanbieden van een dieet van levend voer en door de temperatuur van het water iets te verhogen. Het vrouwtje zal haar eieren verspreiden over fijnbladige planten. Het kweken van Roodvinzalmen in een aquarium is niet bijzonder moeilijk, maar vereist een aparte kweekbak om de eieren en jongen te beschermen tegen andere vissen die ze kunnen opeten.

Conclusie

De Roodvinzalm of Aphyocharax Anisitsi is een mooie, levendige vis die een geweldige toevoeging kan zijn aan elke gezelschapsaquarium met zijn briljante kleuren en actieve gedrag. Met de juiste zorg en aandacht kunnen ze een boeiende en aantrekkelijke aanwinst zijn voor uw aquarium.

Alle info over Aphyocharax Anisitsi.

wetenschappelijk naam: Aphyocharax Anisitsi.
Nederlandse naam: Roodvinzalm.
Maximale lengte: 5 cm.
Maximale leeftijd: 8 jaar
minimale lengte aquarium: 60 cm
vereiste ervaring: beginner
Geschikt voor welk type aquarium: gezelschapsaquarium
type aquarium: gezelschapsaquarium
Stroming in het aquarium: matig
Minimale temperatuur: 18 °C
Maximale temperatuur: 28 °C
Minimale Ph: 6.0
Maximale Ph: 8.0
Minimale Gh: 5
Maximale Gh: 16
Voedingstype: omnivoor
karakter: vreedzaam
houden als school
Hoeveel minimaal in de school: 6
Broedgedrag: vrijlegger
geschikt voor nano aquarium: ja
zwemzone: boven
- midden
gezelschapsaquarium
Je hebt nog nooit een aquarium gehad en weet niet hoe te beginnen dan is dit een goede plek om te starten. Voor je een aquarium gaat aankopen kan j...

Aphyocharax Anisitsi in beeld.

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Wil u reageren op dit artikel of heeft u een aanvulling?

Meld je aan op de nieuwsbrief

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon