Corydoras agassizii of Zilverstreep pantsermeerval

Corydoras agassizii of Zilverstreep pantsermeerval

Corydoras agassizii of Zilverstreep pantsermeerval

Inhoud

De Corydoras agassizii of Zilverstreep pantsermeerval is een scholenvis die zich perfect thuis voelt in een gezelschapsaquarium. Net als de andere Corydoras is het een aangename vis om in het aquarium te hebben.

Het aquarium voor de Corydoras agassizii of Zilverstreep pantsermeerval.

Net als andere Corydoras is de Corydoras agassizii of Zilverstreep pantsermeervaleen scholenvis. Ze voelen zich maar top in het aquarium als ze in een groepje van minimaal 6 exemplaren worden gehouden. De minimale afmeting van het aquarium is 80cm om een schooltje Corydoras agassizii te herbergen.

De temperatuur ligt tussen de 22 en de 26 °C. Bij voorkeur is het een beplant aquarium, maar de Cory zal zich ook gelukkig voelen met een kunstmatige inrichting. Zorg voor voldoende schuilplekken waar ze zich kunnen terugtrekken. Je kunt hier kienhout, halve kokosnoten, of andere voorwerpen voor gebruiken. De visjes zijn vooral bij schemer actief waarbij ze altijd op zoek zijn naar voedsel op de bodem. Deze kan jet best bestaan uit niet scherp grind of zand.

Ze zijn perfecte vissen voor een gezelschapsaquarium. Andere vissen in het aquarium zullen geen hinder ondervinden van de Zilverstreep pantsermeerval. Dit maakt hen zeer geschikt voor een gezelschapsaquarium.

Je kunt ook lang geniet hebben van de visjes. Ik heb een exemplaar zwemmen dat ondertussen de leeftijd van 8 jaar heeft overschreden.

Voeding voor de Zilverstreep pantsermeerval.

Net als andere Corydoras zoekt hij zijn voedsel op de bodem van het aquarium. Om deze reden is een zandbodem of bodem zonder scherpe steentjes. De vis kan zijn baarddraden beschadigen aan een te scherpe bodem. Het is een omnivoor die niet kieskeurig is op vlak van voeding. Het is wel belangrijk ervoor te zorgen dat voldoende voedsel op de bodem komt en dat ze niet moeten overleven op de restjes van de andere bewoners.Wees ook aandachtig dat er voeding op de bodem terecht komt. Droogvoer, diepvries of levend voer wordt allemaal gegeten. Er mag een groot aandeel plantaardige voeding aanwezig zijn. Dit kan ook bestaan uit groenten zoals komkommer, spinazie, courgette,…

Net als voor alle inwoners van je aquarium voorzie je afwisseling in de voeding.

Geslachtskenmerken van de Corydoras agassizii.

Net als bij andere Corydoras is het geslacht moeilijk te bepalen. Vrouwen zijn over het algemeen een beetje groter en zijn van bovenaf gezien breder dan de mannen.

Kweken van de Zilverstreep pantsermeerval.

De Corydoras agassizii is een moeilijker te kweken Corydora. Het is niet onmogelijk, maar vraagt wat extra aandacht. Plaats twee vrouwen en een man in een kweekbakje. De pH van het water ligt best rond de 6,5. Voer de vissen gedurende een week kwaliteitsvolle voeding. Dit kan best bestaan uit levend voer en als alternatief diepvries voeding. De temperatuur van het water laten zakken door verversen zal de Corydoras aanzetten om eitjes af te zetten.

Na het afzetten moeten de ouders verwijderd worden uit het kweekbakje. De eitjes zullen uitkomen na een 5-tal dagen. De jongen kunnen gevoerd worden met stofvoer dat in de aquariumhandel kan gevonden worden.

Alle info over Corydoras agassizii of Zilverstreep pantsermeerval.

wetenschappelijk naam: Corydoras agassizii.
Nederlandse naam: Zilverstreep pantermeerval.
Maximale lengte: 5 cm.
Maximale leeftijd: 5 jaar
minimale lengte aquarium: 80 cm
vereiste ervaring: beginner
Geschikt voor welk type aquarium: gezelschapsaquarium
type aquarium: gezelschapsaquarium
Stroming in het aquarium: zwak
Minimale temperatuur: 22 °C
Maximale temperatuur: 26 °C
Minimale Ph: 6.0
Maximale Ph: 7.5
Minimale Gh: 5
Maximale Gh: 20
Voedingstype: omnivoor
karakter: vreedzaam
houden als school
Hoeveel minimaal in de school: 6
Broedgedrag: substraatbroeder
geschikt voor nano aquarium: ja
zwemzone: onder
gezelschapsaquarium
Je hebt nog nooit een aquarium gehad en weet niet hoe te beginnen dan is dit een goede plek om te starten. Voor je een aquarium gaat aankopen kan j...

Corydoras agassizii of Zilverstreep pantsermeerval in beeld.

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Wil u reageren op dit artikel of heeft u een aanvulling?

Meld je aan op de nieuwsbrief

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon