Corydoras trilineatus of Driestreep pantsermeerval

Corydoras trilineatus of Driestreep pantsermeerval

Corydoras trilineatus of Driestreep pantsermeerval

Inhoud

De Corydoras trilineatus of Driestreep pantsermeerval is een populaire soort die je vaak in aquariums kunt vinden. Het is een relatief klein blijvende Corydora die ook in kleinere aquaria kan worden gehouden.

Het aquarium voor de Corydoras trilineatus of Driestreep pantsermeerval .

Net als alle andere Corydoras brengt de Driestreeps Pantsermeerval zijn leven door op de bodem van het aquarium. Af en toe zal hij naar het wateroppervlakte zwemmen om een hap lucht te nemen. Zorg er dus voor dat het wateroppervlak niet volledig is dichtgegroeid. Het is een scholenvis en moet minimaal in een schooltje van 6 worden gehouden. Dit kan al in een klein aquarium van een 50-tal centimeter zolang de inhoud, maar boven de 40 liter is. In een dergelijk kleine aquarium is er wel niet veel ruimte meer voor een andere soort vissen.

De temperatuur van het aquarium moet tussen de 22 en de 26 °C liggen. Bij hogere temperaturen verkort de levensduur van de Driestreeps pantsermeerval aanzienlijk. Een goed beplant aquarium met hout wordt op prijs gesteld. Zorg voor voldoende schuilplekken voor de vissen. De bodem bestaat bij voorkeur uit zand waarin ze kunnen zoeken naar voedsel. Scherp grind moet vermeden worden. De Panda zal zijn baarddraden hieraan kwetsen.

Ze zijn zeer gevoelig voor vervuild water. Het goed onderhouden van het aquarium met voldoende waterwissels is van belang.

Voeding van de Driestreeps pantsermeerval.

Het zijn omnivoren die hun voeding op de bodem van het aquarium zullen zoeken. Het is dus belangrijk dat er ook voeding op de bodem terecht komt. Ze zijn geen kieskeurige eters en lusten zowel droogvoer, diepvries als levend voer. Wissel voldoende af en groenten mogen ook op het menu staan.

Geslachtskenmerken van de Corydoras trilineatus.

Net als bij alle andere Corydoras zijn geslachtsrijpe vrouwtjes een beetje forser gebouwd. Van bovenaf gezien zijn ze wat breder dan de mannen. Je hebt al een geoefend oog nodig om het verschil in geslacht te zien.

Kweken met de Driestreeps pantsermeerval.

Het kweken met de Corydoras trilineatus of Driestreep pantsermeerval is geen onmogelijk opgave. Gebruik een kweekbakje met 2 of 3 mannen en een vrouwtje. Geef ze gedurende een week kwaliteitsvolle diepvriesvoeding of levend voer. Dit kan tubifex, rode muggenlarven of iets anders zijn. Dalen van de temperatuur zal het vrouwtje aanzetten tot afzetten van de eitjes die dan door de mannen bevrucht worden. Deze temperatuurdaling bekom je door een waterwissel uit te voeren. Lukt dit niet dan moet je hetzelfde nog eens uitvoeren.

Na het afzetten van de eitjes moeten de ouders uit de kweekbak verwijderd worden. Zorg ervoor dat er niet teveel licht bij de eitjes komt en verwijder eitjes die slecht zijn. Na een 3-tal dagen zullen de jongen tevoorschijn komen. Nadat ze hun dooierzak hebben opgebruikt mag je voeren met stofvoer om jongen groot te brengen of artemia-naupliën.

Alle info over Corydoras trilineatus of Driestreep pantsermeerval.

wetenschappelijk naam: Corydoras trilineatus.
Nederlandse naam: Driestreep pantsermeerval.
Andere benaming: Corydoras julli.
Maximale lengte: 6 cm.
Maximale leeftijd: 15 jaar
minimale lengte aquarium: 60 cm
vereiste ervaring: beginner
Geschikt voor welk type aquarium: gezelschapsaquarium
type aquarium: gezelschapsaquarium
Stroming in het aquarium: zwak
Minimale temperatuur: 22 °C
Maximale temperatuur: 26 °C
Minimale Ph: 6.0
Maximale Ph: 7.5
Minimale Gh: 5
Maximale Gh: 15
Voedingstype: omnivoor
karakter: vreedzaam
houden als school
Hoeveel minimaal in de school: 6
Broedgedrag: substraatbroeder
geschikt voor nano aquarium: ja
zwemzone: onder
gezelschapsaquarium
Je hebt nog nooit een aquarium gehad en weet niet hoe te beginnen dan is dit een goede plek om te starten. Voor je een aquarium gaat aankopen kan j...

Corydoras trilineatus of Driestreep pantsermeerval in beeld.

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Wil u reageren op dit artikel of heeft u een aanvulling?

Meld je aan op de nieuwsbrief

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon