Laatste toevoegingen aan aquariumhobby

Voor beginnende aquariaan

Een aquarium brengt leven in de huiskamer. Het is een kleine wereld op zicht die een meerwaarde kan zijn in elk interieur. Zoals bij elk huisdier komt bij een aquarium ook de verantwoordelijkheid voor de goede zorg voor de dieren. Je moet er dan wel gaan wandeling mee gaan doen maar de juist omstandigheden scheppen voor je dieren is jouw verantwoordelijkheid als aquariaan.

Ben je van plan een aquarium te starten en heb je helemaal geen ervaring? Weet je niet hoe te starten? Misschien kan ons artikel voor een beginner je dan op de juiste weg zetten naar je eerste aquarium.

De keuze die je maakt voor het starten gaan al heel bepalend zijn in het succes. Neem je tijd bij het kiezen van een aquarium en de bijhorende techniek. Zoek bewoners uit die bij elkaar passen qua karakter en de eisen die ze stellen aan hun woonomgeving. 

Betta Splendens of Siamese Kempvis
Betta Splendens of Siamese Kempvis

Naast de juiste leefomgeving en medebewoners hebben vissen natuurlijk ook voeding nodig. Als je naar een dierenwinkel gaat, vind je een heel uitgebreid assortiment van voeding voor aquariumbewoners. Er is algemene voeding die geschikt is voor een brede waaier aan vissen tot heel specifieke voeding voor bepaalde vissoorten. De voeding kan gekocht worden in droge vorm, bevroren of levende vorm.

Welke voeding jouw aquariumbewoners nodig hebben varieert van soort tot soort. Wat voor elke soort van toepassing is het variëren in de voeding. Afwisseling zorgt voor een gebalanceerd dieet en gezonde vissen.

Al onze berichten

Meld je aan op de nieuwsbrief

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon